Problemes musculars

Fascitis2

Fascitis plantar

Dolor a la planta del peu o a la seva inserció al taló, amb o sense esperó calcani. Es produeix en els hiperpronadors.

La fascitis plantar és l’inflamació de la aponeurosis què, dividida en tres bandes, va de la tuberositat mitjana del calcani als lligaments metatarsofalàngics, on la seva missió és mantenir la bóveda plantar i amortiguar les forces que s’ exergeixen sobre aquesta.

TendinitisTibialPosterior

Tendiditis tibial posterior

Dolor a la cara interna del peu per sota del mal·lèol tibial. També n’és culpable la hiperpronació. Quan la tensió és més gran a la inserció proximal d’aquest tendó a nivell de tíbia, es produeix la PERIOSTITIS TIBIAL. Sovint la hiperpronació s’acompanya de calçat inadequat, terres durs o falta de preparació física.

ganglion

Ganglions

Vessament del líquid sinovial que queda encapsulat.

periostitisTIBIAL

Periostitis

Dolor en cara interna de la tíbia per tracció del t.tibial posterior degut a hierpronació. Moltes vegades la causa no és única, sino que s’ajunten factors com: hiperpronació, calçat inadequat, falta d’entrenament, calentament inadequat, superficies massa dures, etc.

Exif_JPEG_PICTURE

Metatalsargies

Dolor sota la part anterior del peu, mes frecuent en els peus buits (amb molt de pont). poden ser de sobrecarga però també per patologies especifiques com la osteonecrosis de Freiberg o Köller II o el neuroma de Morton pel pinçament del nervi plantar intermetatersal.

talagias

Talagies

Dolor en el taló per entesitis, inflamació de la inserció de la fàscia plantar, amb o sense espoló calcani.

En els nens, degut al creixement tenen apofistitis calcània o enfermetat de SEVER. Una inflamació de la bora posterior del calcani.

sindromecompartimentalcronico

Sindrome compartimental crònic

Per pronació excesiva, es comprimeix el compartiment anterior, amb isquèmia del múscul tibial anterior i dolor a la part anterior de la cama, o del compartiment posterior profund per compressió del tibial posterior i flexor comú dels dits. A vegades es confonen amb dolors de sobrecarga o tiretes.

PRONA_RODILLA

Sindrome de la cinteta ileotibial

És una tendinitis que es manifesta amb un dolor en cara interna del genoll. S’anomena pota d’ànec al trident tendinós, format pel múscul semitendinós, el recte intern i el (sartorio) normalment hi ha una interiorització de a pelvis, probablement per una pronació del avantpeu, que ha de ser desbloquejada per un osteòpata i després corregir l’eccés de pronació.

pata_de_ganso

Sindrome de la pota d’ànec

Dolor a la cara externa del genoll, per fregament de la cinteta contra el cap del peroné. És freqüent amb els hiperpronadors.

RIMG0746

Pinçament o impigement

De la cápsula articular del turmell al pronar en excés, i correr la cápsula queda atrapada entre el astrágal i maleol peroneo, i el peu queda en flexió dorsal, pronació i abducció. Casi totes aquestes patologies són per exces de pronació.

lumbalgia-300x227

Lumbalgies

Sovint existeix una dismetria (diferència de longitud) a les cames, i això fa que la petxada sigui diferent a cada peu.

pie-plano

Peus plans

Si no hi ha valgo de taló, hi haurà un enfonsament de la bòveda que farà augmentar el temps de contacte amb el terra.
Poden produïr:
. Fascitis Plantar
. Entesitis
. Talalgies
. Metatarsalgies
. Sobrecàrrega del tríceps sural

VALGOS

Peus valgos

Són els responsables de més patologies. Poden fer una pronació només del taló, només del avantpeu o els dos a la vegada, fent que la tíbia i el fémur rotin cap a dins desviant així, l’eix del genoll i de la cadera, sent responsables de patologia amb aquestas articulacions i a l’esquena. Poden produïr: . Tendinitis del tibial posterior . Periostitis tibial . Fascitis plantar . Problemes a la primera cunya . Impingement del LLE

CAVOS

Peus buits (cavos)

Els peus buits patiràn una tracció excesiva de la fàscia i faràn que el peu se supine. Acostumen a tenir un aquiles i un peroneo curts, això fa un varo de retropeu i marxa amb poc recolzament del taló. Poden produïr: . Metatarsalgies . Talalgies . Fascitis plantar . Tendinitis d’Aquiles per escorsament del mateix . Dolor en el dors del peu . Dits en urpa

VARO

Peus varos

Fan que el recolzament del peu sigui major.